Rehabilitació oral, pròtesi i estètica

La rehabilitació oral és la branca de l’odontologia responsable de la restauració. És a dir, és l’encarregada de retornar l’harmonia i l’estètica a la boca del pacient mitjançant pròtesis dentals, entre altres.

Rehabilitació oral, pròtesi i estètica

La rehabilitació oral és la branca de l’odontologia responsable de la restauració. És a dir, és l’encarregada de retornar l’harmonia i l’estètica a la boca del pacient mitjançant pròtesis dentals, entre altres.

Rehabilitació oral, pròtesi i estètica

Aquesta especialitat combina les pròtesis fixes o amovibles amb possibles cirurgies i implants dentals. És a dir, les facetes dentals, els implants, les pròtesis i les restauracions i incrustacions són alguns dels tractaments més comuns quant a la rehabilitació oral.

La rehabilitació oral permet la recuperació de la funció masticatòria, la funció fonètica, l’aspecte estètic i l’harmonia entre dents, músculs i articulacions.

Els avanços en materials dentals i tècniques d’adhesió permeten restaurar les dents i estructures dentals perduts, a vegades de manera mínimament invasiva. El resultat són restauracions funcionals i molt cuidades estèticament.

Gràcies a aquestes tècniques, cada vegada més modernes, s’aconsegueixen realitzar aquestes rehabilitacions a un 95% dels pacients. La rehabilitació de la boca del pacient pot ser total (completa), arreglant l’arcada dental superior, inferior i fins i tot ambdues.

Aquesta rehabilitació oral completa es recomana quan l’estat de les dents del pacient és deficient, i es necessita un canvi complet perquè la persona recuperi una qualitat de vida digna i funcional.

En els tractaments de rehabilitació oral hi ha un treball en equip en el qual intervenen diferents especialistes dentals com el periodoncista, l’implantòleg, l’ortodoncista i el protodoncista.

 • ​Peces dentals endodonciades: si existeix una càries profunda, per exemple, que afecta el nervi dental, cal realitzar una endodòncia. I en aquests casos, serà necessari un tractament de rehabilitació oral per a minimitzar la vulnerabilitat de la peça dental.
 • ​Dents fracturades: en les fractures o desgastos de dents amb la rehabilitació es pot retornar a la dent fracturada o desgastada les seves funcions bàsiques.
 • Pèrdua de dents: en aquests casos, el més comú són les pròtesis dentals i, sempre que sigui possible, els implants dentals.​
 • Visita al dentista.​
 • ​Disseny del tractament.
 • Fase de sanejament.​
 • Fase quirúrgica.​
 • ​Implantació de les pròtesis dentals.

Les pròtesis dentals són peces dentals artificials que reemplacen a dents absents i poden llevar-se i tornar a col·locar-se en la boca. Amb elles, es retorna al pacient la funció masticatòria, estètica i fonadora.

Les pròtesis actuals es fan a mida per a cada pacient i tenen un aspecte molt natural. A més, en els últims anys s’ha aconseguit augmentar la seva tolerància per part dels pacients.
Segons on es col·loquin les pròtesis en la boca es poden dividir en:
 • ​Pròtesis fixes. Se subjecten a les dents o a implants i hi ha de diversos materials com a porcellana, metall o acrílic. És a dir, poden anar caragolades, en el cas dels implants, o cimentades sobre dents naturals com les corones o ponts. Són, a més, les que més s’assemblen a la dentadura natural i passen molt desapercebudes. A l’hora de netejar-les cal usar raspall, fil dental i irrigats, igual que amb les dents naturals.
 • Pròtesis amovibles. Es poden llevar de la boca i, segons el cas, tenen una base en la qual es condicionen uns *additaments que sostindran la pròtesi. És a dir, són suportades per la geniva o les dents que tinguin el pacient en la boca. Són tractaments perfectes per a substituir la falta de peces dentals i de teixits periodontals, a més són molt eficaços a l’hora d’evitar el desplaçament de les dents que encara conserva el pacient. Per a netejar-les, cal extreure-les i rentar-les després de cada menjar amb raspalls especials.​
 • ​Pròtesis totals. Es fan servir quan no hi ha dents en els maxil·lars i requereixen cirurgia prèvia de reconstrucció perquè la pròtesi tingui millor retenció.
 • ​Són més còmodes, ja que no s’han de retirar després de cada menjar per a netejar-les
 • Ofereixen major subjecció i fermesa​
 • Li donen al pacient major seguretat a l’hora de mastegar i parlar​
 • ​S’aconsegueix major estètica i naturalitat

Salut per al teu somriure. Molta Salut!

Consulta els tractaments que posem al teu abast.

Vine a conèixer la nostra clínica.
Truca’ns al 93 217 22 99 o envia’ns un missatge a través d’aquest formulari.

Vols contactar amb nosaltres? Emplena el formulari.

  He llegit i accepto les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.

  Clínica Dental Atlàntida

  C/Enric Granados, 90, 92 baixos
  08008 Barcelona
  Telèfon: 93 217 22 99