Actualment esteu veient Invisalign: resol els dubtes més freqüents sobre l’ortodòncia invisible

Invisalign: resol els dubtes més freqüents sobre l’ortodòncia invisible

Si hi ha un tractament que ha revolucionat l’ortodòncia és, sens dubte, Invisalign. Aquest mètode, que està desbancant els bràquets tradicionals, permet corregir de manera invisible tant la mossegada com l’alineament de les dents.

L’ortodòncia és una de les especialitats odontològiques que han evolucionat més els darrers anys. Més enllà de millorar l’estètica facial, la funció dels tractaments d’ortodòncia és corregir les alteracions dentals i els problemes de masticació.

Un dels tractaments estrella és Invisalign; és a dir, unes fèrules transparents fetes d’un material termoplàstic d’ús sanitari que es fabriquen a mida de la dentadura de cada pacient. Es caracteritza per ser un tractament que dona a la dent una força mínima i constant, minimitzant molèsties. D’aquesta manera, es va adaptant a la posició correcta que marca l’ortodontista.

Aquest nou mètode es fa servir per tractar la majoria dels casos d’alineament o mossegada; és a dir, dents amb apinyament, sobremossegada, mossegada creuada o oberta, separacions o diastemes. És menys molest que altres mètodes d’ortodòncia tradicional, com ara els bràquets, i més higiènic.

El més important és el diagnòstic previ que fa l’ortodoncista, i que marcarà el disseny i la fabricació de les fèrules. Si aquesta planificació no està ben feta, donarà lloc a alineadors que no resoldran de la manera desitjada els problemes del pacient.

Com funciona Invisalign?

Les fèrules es dissenyen gràcies a la tecnologia 3D i permeten conèixer el resultat final abans fins i tot de començar el tractament. Aquests alineadors mouen les peces dentals gràcies a l’aplicació de forces que aconsegueixen un moviment controlat i suau de la dent.

Habitualment, els alineadors es van renovant cada dues setmanes. Així, doncs, cadascun és diferent de l’anterior i permet nous moviments en les dents. Aniran canviant la posició de les dents de mica en mica fins al final del tractament

El tractament d’Invisalign s’acompanya amb ataches (elements que van enganxats a l’esmalt de la dent), gomes elàstiques o stripping, que ajuden a agilitzar els moviments i a escurçar el temps del tractament.

Quant dura el tractament?

La durada d’aquest tractament d’ortodòncia dependrà del tipus de problema que s’hagi de corregir i si es complementa amb altres tractaments odontològics. Per norma general, varia d’uns sis mesos als dos anys.

A més, el compromís i la responsabilitat de cada pacient també hi influeixen. S’han de portar sempre, fins i tot per dormir. Només es poden retirar per menjar i raspallar-se les dents, o en moments molt puntuals. És a dir, si es recomana que es facin servir entre 20 i 22 hores al dia, no serviran de gaire si només es porten 15 hores.

Els resultats es van notant de manera gradual, tot i que molts pacients es mostren contents amb els resultats abans del que s’esperaven.

La cura dels alineadors

Quan el pacient es tregui les fèrules per rentar-se les dents, es recomana que aprofiti i en aquest moment també netegi els alineadors. Així estaran en perfecte estat a l’hora de tornar-se’ls a col·locar a la boca. El millor és fer servir un raspall de dents, sabó neutre i aigua tèbia i assecar-los bé abans del nou ús.

Beneficis principals dels alineadors invisibles

Permeten menjar de tot. Aquestes fèrules invisibles ja estan dissenyades per treure-se-les durant els menjars, així que no hi ha cap problema a l’hora de limitar la dieta o no.

No mouen totes les peces. És a dir, per corregir les posicions dentals, Invisalign només actua on és necessari.

Són discrets. Com que són invisibles, són gairebé inapreciables, fins i tot en distàncies curtes. És un tractament molt eficaç i una gran solució per a persones a qui els fa por o recel un altre tipus d’ortodòncies que són molt més visibles.

Són indolors. Aquesta ortodòncia invisible no fa mal. És probable que els primers dies de fer servir les fèrules el pacient noti una petita pressió, però la molèstia no és més que aquesta sensació temporal. Tampoc no provoquen llagues ni ferides a la boca.

Són personificats. Les fèrules d’Invisalign es fabriquen a mida, per això és un tractament exclusiu per a les necessitats de cada pacient.

Olga Rabassa
Directora Clínica Dental

Deixa un comentari