Actualment esteu veient 6 preguntes sobre els implants dentals

6 preguntes sobre els implants dentals

1. Què és un implant dental?

Els implants dentals són la solució per a reposar les dents perdudes sense tocar altres dents. Es tracta d’uns cargols de titani, que es col·loquen a l’os maxil·lar amb una intervenció quirúrgica menor, i que substitueixen l’arrel de la peça dental absent. Sobre l’implant es col·loca la pròtesi, normalment una peça feta a mida, que té l’aspecte i la funció d’una dent natural. El més habitual és col·locar primer l’implant i després de 2 o 3 mesos col·locar la pròtesi. No obstant això, en alguns casos, es poden col·locar l’implant i la dent el mateix dia de la cirurgia. Ens ho explica en aquest vídeo, la doctora Olga Rabassa, cap d’Odontologia de Clínica Dental Atlàntida.

2. Per què són necessaris els implants dentals?

Quan perdem una dent s’altera la posició de les dents veïnes. Aquest fet afavoreix l’aparició de malalties periodontals i problemes de l’articulació de mandíbula. A més dels problemes funcionals, la pèrdua de peces dentals també genera problemes estètics.

3. Com es col·loquen?

Abans de col·locar un implant cal fer una avaluació detallada de la boca amb radiografies, models d’estudi de la boca i la mossegada, i en alguns casos, escàners 3D. Gràcies a aquesta planificació podrem col·locar els implants dentals de manera correcta.

Per col·locar-los, es realitzarà una petita intervenció quirúrgica per perforar l’os i col·locar l’implant. Un cop col·locat, caldrà esperar entre 2 mesos i 3 mesos (2 mesos i mig per al maxil·lar inferior i 3 per al maxil·lar superior) perquè els implants es fusionin amb l’os i es puguin col·locar les pròtesis definitives.

4. Fa mal la col·locació d’un implant?

La col·locació d’un implant no produeix dolor més enllà de les petites molèsties que ocasiona tota intervenció quirúrgica. No obstant això, es tracta de molèsties perfectament tolerables que es poden eliminar o prevenir amb el tractament mèdic adequat.

5. Puc patir al·lèrgia o rebuig a l’implant?

És molt estrany que els implants produeixin al·lèrgia ja que està fabricats de titani, un material biocompatible. Pel que fa al rebuig, el 95% dels implants són acceptats pel cos sense cap problema.

6. Com he de cuidar dels implants dentals?

És imprescindible fixar un pla de revisions periòdiques per verificar els nivells d’os al voltant de l’implant, els ajustos dels diferents components de la pròtesi i l’oclusió o la forma en què encaixen les dents. L’especialista determinarà les cures necessàries en cada cas. A nivell general es recomana que se segueixin les següents pautes d’higiene:

– Raspallar-se les dents 3 vegades al dia.

– Utilitzar un cop al dia el raspall interproximal.

– Utilitzar col·lutoris bucals 1 cop al dia.

– No fumar durant les dues setmanes anteriors a la cirurgia i les 8 setmanes posteriors a l’operació.

Deixa un comentari